Testimonial

Dominique Heus

Profielfoto van Dominique Heus

Clustermanager incidentbestrijding

"Ik ben elke dag blij dat ik dit werk doe."

Wat heeft 'fashion' te maken met de brandweer? Het antwoord is Dominique Heus. Ooit begonnen als journalist en in de modebranche, koos ze een paar jaar geleden voor de brandweer. In de modewereld miste ze de maatschappelijke betrokkenheid.

Na de landelijke opleiding tot brandweerofficier kwam ze terecht bij de VRK. Ze ontwikkelde zich en is inmiddels clustermanager en leidinggevende van het team dat verantwoordelijk is voor de planvorming. Daarnaast is ze ook officier van dienst. Dat betekent in de praktijk voor 20 procent met de voeten in de klei staan met daarnaast een kantoortaak. Die afwisseling maakt van Dominique een tevreden mens: “Ik ben elke dag blij dat ik dit werk doe.”

Het mooiste aspect van de brandweer is het samen-gevoel. Dat komt vooral tot uiting bij het repressieve deel van haar werk. “Als ik een grote klus heb en je met elkaar zorgt voor een goede afloop, voel ik me heel trots, trots op de brandweer.” Datzelfde gevoel heeft ze ook bij trainingen. “Je doet het samen en dat verbindt. En is nog gezellig ook!”

“Dus ben je op zoek naar een sociale werkgever met aandacht voor medewerkers, waar ruimte is om je te ontwikkelen, waar je werk kunt doen op de manier die bij jou past en wat ook nog resultaat oplevert, solliciteer dan bij de VRK!”

Werken bij de VRK volgens Marco