Testimonial

Yvonne Siepel

Profielfoto van Yvonne Siepel

Medewerker vakbekwaamheid en brandweervrouw

“Ik kan mijn praktijkervaring combineren met veiligheid.”

Van Ibiza tot Veiligheidsregio Kennemerland! Acteren op het hoogste niveau voor wat betreft veiligheid. Dáár kom je Yvonne Siepel als veiligheidsexpert èn brandweervrouw tegen.

Bij Yvonne viel uiteindelijk alles samen. De gedroomde theateropleiding werd het niet. Wel ervaring opdoen in de entertainment onder andere op Ibiza in de horeca met zijn strandfestivals, Sail en de F1 op Zandvoort. Ondertussen dacht Yvonne na over haar studie. Geïnspireerd door haar omgeving werd het integrale veiligheidskunde. “Super stoer,” legt ze uit, “en ik kan hiermee mijn praktijkervaring combineren met veiligheid.”

Dat ziet er als volgt uit: Yvonne zorgt met haar collega's van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) voor trainingen, oefeningen en opleidingen voor de crisisfunctionarissen. Deze mensen worden opgeroepen als er een ramp of crisis is. Het is dus zaak dat oefeningen zo realistisch mogelijk zijn. Omdat niet alles (ambulances) en iedereen (hulpverleners) tegelijk ingezet kan worden voor een oefening, vult onder andere Yvonne deze leemte regelmatig op. Dat doet ze samen met haar collega’s met een serieus tegenspel. Ook compleet met ‘echte’ slachtoffers (LOTUS). Daarbij komt haar passie voor acteren goed uit.

En alsof ze nog niet genoeg rollen vervult, loopt ze de andere helft van de week het vuur uit haar sloffen bij de brandweer. Deels als beroeps, deels als vrijwilliger. Bij een uitruk laat ze haar bureau voor wat het is en schiet ze net zo makkelijk in haar brandweerkostuum. “Ja, ik kom wel wat dagen te kort in een week,” merkt ze tenslotte op. Veelzijdiger kan haast niet. Alhoewel, bij de Veiligheidsregio weet je maar nooit...