Over ons

Veiligheidsregio Kennemerland

Wie zijn wij?

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) bestaat uit de GGD (waaronder de Ambulancezorg), de brandweer, Crisisbeheersing Kennemerland, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en ondersteunende afdelingen. Wij werken voor negen gemeenten (ruim 500.000 inwoners): Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle veiligheidsregio's in Nederland. Bij de VRK werken circa 1400 medewerkers (inclusief vrijwilligers).

Wat doen wij?

Om de veiligheid in onze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises, werken wij intensief samen met de gemeenten. Dit doen wij op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Werken bij een netwerkorganisatie zoals de VRK houdt ons werk afwisselend en uitdagend. Van brandweerprofessionals, GGD-artsen tot medewerkers met ondersteunende functies; binnen onze organisatie vind je collega's met diverse expertises en achtergronden. Maar we hebben één cruciaal ding met elkaar gemeen: samenwerken! We bundelen onze krachten voor hetzelfde doel: onze regio zo gezond en veilig mogelijk houden. Doe jij met ons mee? Kijk snel bij onze vacatures. Staat je droombaan er nu niet bij, meld je dan aan voor een vacature-alert.

Waarom werken bij ons?

Naast een interessante baan in een dynamische (crisis)organisatie, hebben wij uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18,63% van het bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dit (of een deel hiervan) uit te laten betalen of er extra vakantie uren van te kopen. Bij de VRK krijg je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen door het volgen van opleidingen, trainingen en workshops waarbij ook ruimte is voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Verder kun je een interessante crisisfunctie gaan doen. Onze organisatie biedt ook veel doorgroeimogelijkheden. Dit komt omdat wij veel verschillende organisatieonderdelen hebben. Zo zijn er verschillende collega’s die verschillende carrière stappen hebben gemaakt binnen onze organisatie.

Diversiteit en JongVRK

We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie waar iedereen zich welkom voelt en die de kracht van de diversiteit van medewerkers volop benut. Verder hebben wij JongVRK die jonge (of jong van geest)enthousiaste medewerkers met elkaar verbindt. Lekker informeel (nieuwe) collega’s leren kennen en samen leuke activiteiten ondernemen, zoals beachvolleyballen, netwerkborrels, bedrijfsbezoeken.

Een spannende crisisfunctie

Op zoek naar nog meer spanning? Je kunt bij ons een nevenfunctie naast je werk ga doen in de regionale crisisorganisatie Vele collega’s hebben naast hun ‘gewone baan’ een crisisfunctie. Zij komen in actie als hun pieper gaat tijdens hun piketdienst. Dat kan bij een grote brand zijn, maar ook een vliegtuigongeval, tunnelincident of een uitbraak van infectieziekten. Als je een crisisfunctie bij ons gaat doen, word je uiteraard opgeleid en getraind.

Steeds duurzamer

Als organisatie zijn wij ons bewust van onze leefomgeving en wij vinden duurzaamheid dan ook een belangrijk thema. We pakken ons energieverbruik aan met o.a. ledverlichting en zetten de verwarming een graadje lager. Daarnaast hebben we een projectgroep Duurzaamheid. Hierin zitten bevlogen medewerkers die praktische duurzaamheidsacties mogelijk maken. Met als gevolg dat collega's een bewustere keuze maken bijvoorbeeld qua vervoermiddel of het inkopen van gezondere voeding. Ook denken zij mee over meer bio-diversiteit op de terreinen van de VRK, zoals bijenkorven, egelhuisjes, veldbloemen. En hoe onze directie hierin staat, lees je hier.

Heb je vragen? Wij staan voor je klaar!

Je kunt contact opnemen met Elsemarie Berman of Lizzy Zwetsloot via recruitment@vrk.nl. Bellen of appen kan ook: 06-27749785 (Elsemarie) of 06-27749331 (Lizzy).

Kunnen wij je onverhoopt niet te woord staan en heb je een urgente vraag? Stuur dan een mail naar een van onze collega's via p&o@vrk.nl of bel naar: 023-5159500.