schaduw
Logo Veiligheidsregio Kennemerland schaduw
Veiligheidsregio Kennemerland

Werken bij Veiligheidsregio Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van de inwoners van regio Kennemerland. Wij werken voor 10 gemeenten in de regio met zo’n 500.000 inwoners. Dit zijn de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede/Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort. Met TATA Steel en Schiphol is Veiligheidsregio Kennemerland een van de meest risicovolle veiligheidsregio’s in Nederland.
 
De VRK bestaat uit GGD Kennemerland en Brandweer Kennemerland. Daarnaast behoren ook het Meld- en Informatie Coördinatiecentrum Kennemerland (MICK), Veiligheidsbureau Kennemerland en ondersteunende afdelingen tot de organisatie. De VRK bestaat sinds 1 januari 2008.

Medewerkers bij Veiligheidsregio Kennemerland

Olaf van den Eijnde

Ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad

Olaf van den Eijnde

Ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad

Ik heb de ‘vrijheid’ ervaren van het werken zonder vaste werkplek.

Mijn naam is Olaf van den Eijnde en ik werk als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad bij de VRK. Graag wilde ik mijn blik verruimen en tonen dat ik ambities heb. Dit heb ik gedaan door op een andere plek in de organisatie te gaan werken. Ik heb zo’n 9 maanden tijdelijk gewerkt als secretaris bij het Facilitair Bedrijf van de VRK.

Er waren overeenkomsten in beide functies vooral wat betreft de vergaderingen. Verder was ik betrokken bij het maken van een jaarwerkplan voor het Facilitair Bedrijf en heb ik stukken geschreven voor de directie.. Daarnaast heb ik kennisgemaakt met nieuwe activiteiten. Zo heb ik mede de introductiedagen voor nieuw personeel georganiseerd. De uitdaging daarbij was dat de nieuwe medewerkers in korte tijd en in ontspannen sfeer veel over de VRK-organisatie te weten krijgen. Daar kreeg ik veelal positieve reacties op terug.
 
Deze flexklus heeft mij geleerd dat ik goed in staat ben andere werkzaamheden te doen die passen bij een andere -hoger- ingeschaalde functie.Op mijn tijdelijke werkplek heb ik kennisgemaakt met het Nieuwe Werken. Ik heb de ‘vrijheid’ ervaren van het werken zonder vaste werkplek. Dit in tegenstelling tot de OR-kamer waar we relatief gezien vrij dicht op elkaar werken en ‘rumoerig’ mogen zijn. Door het werken in een andere sector hoorde ik informatie die ik binnen de OR vaak pas later te horen krijg. Gelukkig ben ik vanuit mijn OR rol gewend om te gaan met vertrouwelijke informatie! Al met al vond ik dit een zinvolle ervaring! 

Contactinformatie

Bezoekadres
Postbus 5514
2000GM HAARLEM

telefoon0237891600
emailinfo@vrk.nl
websitevrk.nl