Testimonial

Frans Schippers

Profielfoto van Frans Schippers

Directeur VRK en commandant Brandweer

"Mensen helpen doe ik nog steeds met veel plezier"

Van droom naar baan

Als kind was zijn droombaan het helpen van gehandicapte mensen. Vele jaren later is hij één van de directeuren van de Veiligheidsregio Kennemerland / commandant Brandweer Kennemerland. “Mensen helpen doe ik nog steeds met veel plezier!” aldus Frans Schippers.

Veiligheid en gezondheid

Bij de VRK leidt Frans, samen met zijn collega Bert van de Velden (red.: inmiddels met pensioen), de hele organisatie. Hij heeft daarbij speciale aandacht voor de voorbereiding op rampen en crisis, meldkamer informatievoorziening, automatisering en huisvesting van de organisatie. Werken voor een veilige en gezonde regio, begint met werken bij een veilige en gezonde organisatie. Dat doen we bij de VRK onder meer door ons steeds bewuster bezig te houden met duurzaamheid. Bert en Frans hebben waardering voor medewerkers die bewust kiezen voor een duurzamer leven en werken en ondersteunt hen hieraan vorm te geven.

Bewust duurzaam

Frans: “Het gaat om het bewustzijn dat we met elkaar, door ons gedrag aan te passen, veel kunnen veranderen.” Of het nu kleine dingen zijn of grote, alle beetjes helpen. Frans is dan ook blij met iedere stap, iedere zonnepaneel, ieder vogelhuisje, iedere besparing op energie, water en voedsel.

Frans: “Hoe mooi zou het zijn als de gebouwen van onze organisatie energie neutraal worden. Dat we gezondere voeding inkopen en we nog zuiniger zijn met energie, water en andere grondstoffen.”

Wens

Op deze manier kun je als organisatie èn als individu dus ook bijdragen aan een veilige en gezondere samenleving. Met tot slot een hartenwens van Frans: “Ik hoop dat mijn kinderen en kleinkinderen net zo van de natuur kunnen genieten als ik dat mag.”

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een vacature alert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen en kwaliteiten.