Testimonial

Resi Mangunkusumo

Profielfoto van Resi Mangunkusumo

Adviseur cultuur & ontwikkeling

"Bij deze organisatie kan ik mijn expertise en passie inzetten."

De psyche van de mens is wat Resi Mangunkusumo altijd heeft geïntrigeerd en het is dè rode draad in haar werkcarrière. Waar mensen zijn, gebeuren dingen, of niet. Hoe en waarom iets gebeurt of zich ontwikkelt, wat we ermee kunnen in ons leven en werk, hoe we ermee omgaan of leren omgaan…

Gedragsverandering

Resi houdt zich vanaf het begin van haar carrière bezig met gedragsverandering: met haar studie gezondheidswetenschappen, de overstap naar verslavingspreventie en vanaf 2007 bij de GGD als gezondheidsbevorderaar en beleidsadviseur. Geen reguliere kantoorbanen voor haar. Resi was graag op scholen en bij gemeenten om voorlichting te geven over met name psychische en seksuele gezondheid. Het liefst staat ze dicht op het vuur, zodat de organisatie in- en extern nog meer kan bereiken op het gebied van gezondheid en veiligheid. Voor haar betekent dat medewerkers van de VRK helpen zich verder te ontwikkelen, te laten groeien door bewustwording en teams beter te laten samenwerken.

Verandermanagement

Die kans krijgt ze als het managementteam van het Facilitair Bedrijf haar vraagt (in 2015) secretaris en vrij snel daarna adviseur op veranderprocessen te worden. Uiteindelijk trekt ze een organisatieproject om samen met bevlogen en deskundige collega's een nieuwe organisatiekoers te bepalen. “Daarnaast houd ik me intern veel bezig met cultuur en ontwikkeling,” vult Resi aan, “heb ik een collega coachpool opgericht, coach ik teams en collega's, gaf ik mindfulness sessies en sinds een paar jaar ben ik ambassadeur voor de vitaliteit in de organisatie.”

Blijven ontwikkelen

“Binnen de VRK zijn dus veel plekken en rollen waar je je expertise kan inzetten en waarin je je passie kwijt kan. Ook naast mijn werk krijg ik van de organisatie de ruimte me te blijven ontwikkelen. Een tijdje terug toen het mentaal wat minder met me ging en nu bij de opstart als ZZP'er om mensen te coachen,” sluit Resi (45) haar verhaal af. “Belangrijk is wèl dat je zelf initiatief neemt, actief blijft en je grenzen in de gaten houdt.”

Resi - Waarom blijf ik bij de VRK?