schaduw

Gerrit Zwart

Informatiemanager Risicobeheersing brandweer
"Dat is natuurlijk ontzettend gaaf te mogen meemaken!"

Van IT naar brandweer
Gerrit is als inhuurkracht systeembeheerder binnengekomen bij de VRK. In 2018 werd het tijdelijke omgezet in een vaste aanstelling. Dat was het begin van zijn droombaan: een combinatie van kantoorbaan met een actiebaan. En die mogelijkheid deed zich recent voor. Er kwam een functie als informatiemanager vacant bij Brandweer Kennemerland. En dat is wat Gerrit nu doet bij onze organisatie.

Een brugfunctie
Hij noemt zijn functie een brugfunctie. Met zijn team Regie, onderdeel van Risicobeheersing, zorgt hij bijvoorbeeld voor risicogerichte controles bij bedrijven zoals restaurants in de hele regio. De resultaten gaan naar de gemeenten om, indien nodig, te handhaven. De controles worden steeds gerichter; de juiste informatie wordt niet alleen verzameld maar ook zo efficiënt mogelijk ingezet. En dat is nu precies één van de taken van Gerrit als informatiemanager.

De combi-medewerker
Zoals  het een waar VRK’er betaamt, blijft het niet daarbij. De actie zit toch echt in de aderen. Gerrit is naast zijn dagelijkse werk dan ook begonnen met de opleiding manschap, zodat hij binnenkort mee kan in de uitruk van de brandweer. “Dat is natuurlijk ontzettend gaaf om te mogen meemaken!” besluit Gerrit zijn verhaal. O ja, en ook niet onbelangrijk: “Als je wilt dat je werk meer betekenis heeft dan alleen geld verdienen voor een baas en je wilt als team werken, dan is de veiligheidsregio een geweldige plek om te werken.”

 

Gerrit - Waarom blijf ik bij de VRK?